EN

مونوپتاسیم فسفیت (38-58-0)

فسفیت پتاسیم متشکل از دو عنصر فسفر به فرم فسفیت و پتاسیم است که هم مصرف کودی و هم مصرف قارچ کشی دارد. طی چند سال اخیر کودهای حاوی عنصر فسفر از جمله مونو و دی آمینوم و نیز مونوپتاسیم فسفات وارد بازار شده اند. همه این ترکیبات از اسید فسفریک مشتق شده اند. گیاهان فسفات را به شکل HPO4  و H2PO4  مصرف میکنند که بلافاصله از تجزیه کودهای حاوی این عنصر در خاک حاصل می شوند. فسفات تنها در فرایند تولید انرژی ATP و فتوسنتز دخیل است ولی فسفیت (H2PO3) علاوه بر تحریک رشد رویشی و زایشی گیاه منجر به کنترل طیف گسترده ای از عوامل بیماری زای قارچی بویژه قارچ های خانواده Oomycete می گردد. فسفیت به علت دارا بودن یک اکسیژن کمتر از فسفات، سرعت حرکت بسیار بیشتری در گیاه داشته و طی مدت زمان کوتاهی، در سرتاسر اندام گیاهی انتشار می یابد و باعث کاهش رشد عامل بیماری زا و همچنین جلوگیری از جوانه زنی اسپور قارچ می شود. فسفيت پتاسیم به دو صورت مستقيم از طریق تقویت دیواره سلولی و غيرمستقيم از طریق توليد فيتوآلكسين‌ها عوامل بيماريزا را كنترل مي‌كند. این ترکیب دارای درجه سمیت بسیار کم و فاقد اثر سوء روی انسان، ماهی و زنبور و حیات وحش می باشد و محدودیت زمانی جهت ورود به مزرعه پس از محلول پاشی فسفیت پتاسیم تنها ۴ ساعت بوده و دوره کارنس آن صفر است.

ترکیب فسفیت پتاسیم ایرامون علاوه بر تامین همزمان پتاسیم و فسفر مورد نیاز گیاه خاصیت قارچ کشی قوی ای داشته و مقاومت گیاهان به بیماری‌های قارچی از جمله سفیدک دروغی، بوته‌میری، پوسیدگی ریشه، گموز و پوسیدگی طوقه‌ی درختان میوه را افزایش می‌دهد.

این کود در کیسه های 25 کیلوگرمی عرضه می شود.

جدول مشخصات فنی

TABLE SPECIFICATIONS TECHNICAL

فسفر قابل جذب (P2O5) 58
پتاسیم محلول در آب (K2O) 38

مزایا :

  • نسبت جذب بالا در مقایسه با ترکیبات حاوی فسفات
  • افزایش رشد و توسعه ریشه و بهبود سلامت گیاه
  • افزایش تولید قارچ کش های طبیعی (فایتوالکسین ها) و اثر در مقاومت سلولی.

سمیت بسیار پایین در محیط زیست.

زمان و مقدار استفاده :

به طور معمول این محصول برای پیشگیری از بیماری‌های قارچی، بوته میری و پوسیدگی ریشه و کنترل بیماری گموز در طول دوره رشد و تامین فسفر و پتاسیم مورد نیاز گیاه با دو تا سه تکرار در طول دوره رشد مصرف می شود. این کود-سم کاملاً در آب محلول بوده و استفاده از آن به روش محلول پاشی و تزریق به شکل محلول در آبیاری توصیه می شود.

 

موارد مصرف میزان مصرف
بوته میری §         2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
گموز §         2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
پوسیدگی ریشه §         2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
جهت بهبود کمیت و کیفیت محصولات باغی، زراعی و گلخانه ای §         2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب (محلول پاشی)