عنصر ﺳﯿﻠﯿﺴﯿﻢ از جمله عناصر مفید در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﻐﺬﯾﻪ ای گیاهان ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ دارای اهمیت و ﻓﻮاﯾﺪ ﺑﺴﯿﺎری ﺑﺮای ﮔﯿﺎه از ﻗﺒﯿﻞ ﺗﻘﻮﯾﺖ دﯾﻮاره ﺳﻠﻮﻟﯽ، اﻓﺰاﯾﺶ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ارﺗﺠﺎﻋﯽ ﺳﻠﻮل، اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ ﮔﯿﺎه و اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎری های گیاهی ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، ﻋﻨﺼﺮ ﺳﯿﻠﯿﺴﯿﻢ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻋﺪم ﺗﻌﺎدل ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ در ﮔﯿﺎه را کاهش داده و ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﯾﺶ ﺟﺬب ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﮔﺮدد. ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻧﯿﺰ در ﻓﻌﺎل ﻧﻤﻮدن آﻧﺰﯾﻢ ها، افزایش سوخت و ساز و ﺳﻨﺘﺰ ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ، ﺳﻨﺘﺰ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ، بهبود ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰ، اﻧﺘﻘﺎل ﻗﻨﺪ ها و ﻧﯿﺰ در اﻧﺘﻘﺎل آب و ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ در ﮔﯿﺎه ﻧﻘﺶ دارد.
با توجه به تاثیر عناصر پتاسیم و سیلیسسم در گیاه، مصرف کود سیلیکات پتاسیم مایع ایرامون میتواند افزایش کیفیت محصول، بهبود مقاومت در برابر آفات و بیماریهای گیاهی، بهبود فتوسنتز گیاه و مکانیسم رشد، تقویت گرده افشانی و باروری دانه ها، افزیش سایز میوه ها، افزایش تحمل سمیت گیاه در مقابل فلزات سنگین، تحمل شوری و کاهش تعرق را به دنبال داشته باشد. از طرفی سیلیکات پتاسیم یک قارچ کش طبیعی است و در دفاع از حملات حشرات و قارچ ها به گیاه کمک می کند.
استفاده از این محصول برای درختان میوه، برنج، گندم، جو، توت فرنگی و گیاهان زینتی توصیه می گردد.
این کود در بطری های 1 و 5 لیتری عرضه می شود.
پتاسیم محلول
(K2O) |
سلیسیم محلول
(SiO2) |
10%w/v | 20%w/v |
افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری های قارچی و حشرات مکنده
زمان استفاده از کود سیلیکات پتاسیم از زمان تشکیل میوه تا اواخر دوره رشد برای درختان میوه و در زمان ساقه دهی به بعد برای گیاهان زراعی بویژه برنج می باشد. با وجود امکان استفاده از این کود به روش محلول پاشی و تزریق به شکل محلول در آبیاری، توصیه می شود این کود به صورت محلول پاشی در اختیار گیاهان قرار گیرد.
§ محصولات کشاورزی | § میزان مصرف | § زمان مصرف |
§ برنج و گندم | § 3-2 لیتر در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
§ 6-8 لیتر در هر هکتار (آبیاری) |
قبل از گلدهی
پنجه زنی خوشه رفتن و کامل شدن خوشه ها |
§ درختان میوه (دانه دار و هسته دار) | § 3-2 لیتر در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
§ 6-8 لیتر در هر هکتار (آبیاری) |
بعد از گلدهی، زمان فندقی شدن میوه (تکرار به فاصله 20 روز) |
§ گیاهان گلخانه ای | § 1-2 لیتر در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
§ 2-4 لیتر در هر هکتار (آبیاری) |
هر سه هفته یکبار |
§ توت فرنگی | § 3-2 لیتر در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
§ 6-8 لیتر در هر هکتار (آبیاری) |
یکماه پس از کاشت، بعد از گلدهی، تکرار هر 3 هفته یکبار |
§ پسته | § 3-2 لیتر در هزار لیتر آب (محلول پاشی)
§ 6-8 لیتر در هر هکتار (آبیاری) |
بعد از گلدهی، زمان فندقی شدن میوه (تکرار به فاصله 20 روز) |
تمامی حقوق وب سایت برای ایرامون محفوظ است. طراحی توسط طرح سوم